Това приключение ще ни отведе в Алпите за цяла седмица, която ще прекараме в множество изкачвания, спускания и невероятно бягане около масива на иконичния Матерхорн, облечен в есенна премяна!

Започвайки от италианското високопланинско селце Червиния, откъдето Килиан Жорнет направи своя рекорд за скоростно изкачване на върха по Cresta del Leone, ние тръгваме на изток, изкачвайки до ръба Фурген. Нощуваме в хижа Теудолино, а на следващия ден ще ходим през Швейцария!
Минаваме през вълшебното езеро Шварцзее, подсичаме цялата северна стена на Матерхорн, минавайки над ледника Zmutt и финишираме втория ден от нашата ваканция в живописната хижа Shoenbiel!

Следва третият и най-техничен ден от програмата ни! Обвързвайки се във френска връзка ще прекараме целия ден, преминавайки през Stockji Gletscher и Haute-glaciar de Tsa de Tsan. След изкачване над 3400м ще се спуснем по ледниците до хижа Aosta и ще прекараме нощта там, наблюдавайки прелестите, които ни очакват на следващия ден.

Ден четири започва с отмарящо спускане през Valle d’Aosta, за да стигнем до язовир Prarayer, откъдето ще започнем изкачването си към хижа Perucca Vuillermoz, където ще нощуваме отново сред алпийски върхове и тюркоазени езера!

Последният ни ден ни превежда по живописните пътеки на запад и над Червиния, непосредствено под непристъпните стени на върховете Mount Rouge, Chateau des Dames, Tour du Creton, Punta Budden и Punta Margherita. Прекарваме деня под величествените стени над прекрасната долина на Червиния, а залезът ни посреща на хижа Орионде, откъдето през 1974г Хисто Проданов и Трифон Джамбазов започват своето невероятно изкачване на северната стена на Матерхорн. Прекарваме нощта на това иконично място, а на следващия ден слизаме до Червиния, пълни с прекрасни спомени и готови за пътя към вкъщи!

Предвидили сме и два дни като резервни, в случай на лошо време. Ако късметът ни се усмихне, ще използваме и тези дни, за да се разходим до още някое близко прелестно кътче!

ЦЕНА:
832лв / човек при групи от 4 души

715лв / човек при групи от 4 до 8 души
Минимален брой участници: 3 души

Цената включва:
– Професионален лицензиран планински водач
– Планинска застраховка
– Личен алпийски инвентар
– Обучение

Цената не включва:
– Транспорт София – Bruil-Cervinia – София
– Настаняване
– храна
– всичко неизброено като включено

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА лична екипировка:
Тъй като ще прекараме дълго време на терен, на голяма надморска височина и на място, което не бива да подценяваме, се налага всеки участник да се съобрази с изискванията за задължителна екипировка. Съобразили изискваната екипировка със задължителния безопасен минимум за терена и условията в Алпите!

 1. 35-45L раница за пренасяне на личен инвентар
 2. Челник + 2 чифта резервни батерии
 3. Удобни трисезонни или четирисезонни планински обувки
 4. Шапка за слънце
 5. Тъмни очила с UV защита
 6. Флийс ръкавици – 2 чифта
 7. Флийс лапи
 8. Водонепромокаеми лапи
 9. Зимна шапка
 10. Бъф
 11. Трекинг панталон
 12. Термоклин
 13. Термоблуза, покриваща торса и цялата площ на ръцете
 14. Яке-мембрана с минимум 10 000мм воден стълб
 15. Лека пухенка
 16. Резервни чорапи – 2 чифта
 17. Личен превързочен пакет – 4 марли, 2 ролки обикновен бинт 10см, 2 ролки ластичен бинт 10см, ролка лейкопласт 2.5см
 18. Спасително фолио
 19. Шалте
 20. Спален чувал


Препоръчителна екипировка:
Щеки

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail