КЛАСИЧЕСКО ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ПАНОРАМНИЯТ КРАСАВЕЦ МАРАГИДИК

28-29 Декември – ДВЕ МЕСТА!

Каним Ви на незабравимо изкачване през фантастичните зимни панорами на един от най-огледните върхове на Балкана,
връх Марагидик!
Заради разположението на върха – северно от централното било – той се вижда от цялото северно подножие на Стара планина, а от върха се разкриват спиращи дъха гледки към Северен Джендем, вр. Ботев, Кадемлиите и цялото поречие на реките Видима и Острешка, които са особено внушителни през зимата!
При ясно време се виждат и градовете Севлиево, Габрово и много от околните китни предбалкански селца, като всичко наоколо през това време на годината ще бъде покрито с празнична бяла пелена!

Програма подходяща за тези от Вас, които искат да навлязат по навътре в зимното планинарство и зимната планина!

ПРОГРАМА:

Ден 1:
Пристигаме с личен и споделен транспорт в Априлци. Настаняваме се в къща за гости, прогонваме инвентара, хапваме и лягаме рано за да съберем сили за деня на нашия щурм към върха.

Ден 2:
С ранен алпийски старт ще започнем изкачването по огромната снага на Марагидик. Насочваме се по неговия Северен гребен – една истинска класика на българския зимен алпинизъм. Не след дълго вече набираме височина и започва хубавата част – „въоръжаваме“ се с алпийска екипировка и започваме катеренето, но не бързаме за да можем да се насладим на неземните панорами, разкриващи се от ръба! Ето че не след дълго сме на върха – един от най-панорамните върхове в нашата родина!
След почивка горе, ще започнем слизането към цивилизацията, но в сърцата ни дълго ще тлеят невероятните спомени от изкачването.
Традиционно преди да тръгнем ще се отбием в проверено кръчме в Априлци, където ще ни нагостят с вкусни гозби.
Отпътуване – край на програмата.

 • Изкачване

  1000м

 • Спускане

  1000м

 • Разстояние

  12км

 • Време

  8-10ч

 • Настаняване

  Къща за гости

 • Включено изхранване