20-21 ОКТОМВРИ – ЛЕГЕНДАРНИЯТ ВРЪХ МАРАГИДИК

Каним ви на незабравимо изкачване през фантастичните и ярки есенни панорами на един от най-огледните върхове на Балкана,
връх Марагидик!
Ще бъдем на върха рано по първи петли за да се насладим на едно от най-магичните чудеса на природата – изгрева и изгревната светлина!
Заради разположението на върха – северно от централното било – той се вижда от цялото северно подножие на Стара планина, а от върха се разкриват спиращи дъха гледки към внушителния Северен Джендем, вр. Ботев, Кадемлиите и цялото поречие на река Видима!
При ясно време се виждат и градовете Севлиево, Габрово и много от околните китни предбалкански селца, като всичко наоколо през това време на годината ще бъде обагрено с огнените цветове на Есента!

ПРОГРАМА

Ден 1: Пристигане

Отпътуване от София с организиран транспорт в 08:00ч. от паркинга пред Националния стадион Васил Левски. Пристигане в кв. Априлци. Тук ще обядваме на проверено място, след което ни предстои около 3.30ч. изкачване до х. Тъжа.
Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

Ден 2: Изкачване

Ставаме рано и още по тъмно се отправяме по полегатия Южен склон, през местността Табите, от тук до върха се стига за около час. Целта е да бъдем на върха за изгрева и да се любуваме на фантастичните есенни цветове огряни в изгревната светлина! Ще се насладим на възхитителна 360-градусова ярко-есенна гледка към епичния Северен Джендем и много от емблематичните върхове на Балкана! Надолу обикновено гледката е внушителна и е към долината на р. Видима и Предбалканските градове и села, но е много възможно по това време на годината те да бъдат захлупени от ниска облачност, която да направи гледките спиращи дъха! Дълго ще снимаме и ще закусваме на върха след което ще започнем слизане по страхотно красивия и огледен Северен хребет! По пътя надолу ще отдадем почит на паметника на четата на Цанко Дюстабанов. След това спускаме още на Север към долината на р. Рибна и кв. Острец, откъдето бусчето ще ни свали отново към Априлци за заслужена вкусна супа и чаша бира и след това ще ни поеме обратно към София. 

ЦЕНА: 110лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно, нощувка и закуска на х. Тъжа и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, всичко неизброено като включено.

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение или спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!

*Пристигането в Априлци може да става и с личен транспорт за тези които не са от София или предпочитат да пътуват с колите си! В такъв случай транспорта ще бъде приспаднат от цената!

Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!

* Програмата е осъществима и за под 7 участника, но с личен транспорт в комбинация с други участници!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Туроператора запазва правото си да променя програмата по свое усмотрение и спрямо метеорологичните условия и кондицията на групата!
Всички цени на този сайт са с ДДС!

ЗАПИСВАНЕ:

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*