ПРЕДКОЛЕДНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ГОЛЯМА МАЛЬОВИЦА

21 – 22 Декември
ПОТВЪРДЕНА!

„…Крепост, издигната до облаците, със своенравно изкроени гранитни бастиони… замръзнали в ефира подир последните трусове и конвулсии на мирозданието..“

С тези думи Иван Вазов е дал страхотно поетично определение за Рила. Гранитните и гиганти наистина се издигат до облаците, а изваяните от ледниците циркуси и езерата в тях са олицетворение на красотата на майката природа, особено по изгрев или залез слънце!
Каним Ви на уикенд в любимата на всички ни Мальовишка долина, по време на който ще напълним очите си с гледки към емблематични Рилски върхове и циркуси през зимата, когато всичко е затрупано с бял и пухкав сняг!
Изключително красиво изкачване, подходящо за напреднали планинари и за начинаещи в много добра физическа форма!

ПРОГРАМА:

Ден 1: – Пристигане

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 09:30ч. Пристигаме на ЦПШ след което се отправяме към хижа Мальовица! Там ще ни посрещнат с топъл чай и ще може да отпочинем и оставим излишният багаж. След обяд ще излезнем на проучвателна разходка до Втора тераса, където ще направим анализ на зимната обстановка, ще си поговорим за екипировката през зимата, също за опасностите в зимната планина и как може да ги избегнем! По преценка на водача е възможно и качване до Мальовишки езера, където ще се изправим лице в лице с величествената северна стена на връх Мальовица!
Привечер се връщаме обратно в хижата – вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

 • Изкачване

  550м

 • Спускане

  200м

 • Разстояние

  7км

 • Време

 • Настаняване

  Хижа Мальовица

 • Включено изхранване

Ден 2: Вр. Мальовица

Оставили сме прелестния и легендарен връх Голяма Мальовица (2729м) за вторият ден от програмата, ставаме много рано, закусваме набързо, след което е време да потеглим към него! През целия ден ще се любуваме и възхищаваме на красотите на люлката на българския алпинизъм! Епични скални крепости, изваяни от ледниците форми и спиращи дъха алпийски пейзажи ще ни заобикалят на където и да се обърнем! Ще се изкачим към Еленино езеро, след което ще се насочим към класическия маршрут за изкачване на върха и ще успеем да надникнем в Злите потоци, а в хубаво време ще зърнем и стените на Рилският манастир. Не след дълго сме на върха, където ни очаква емблематичната и главозамайваща гледка към зимните прелести на Рила планина! За съжаление няма да се радваме дълго на всичко това, тъй като това е най-краткият ден за годината и скоро започваме спускането.
Почивка за кратко хапване и чаша чай на хижа Мальовица, след което спускане към ЦПШ и отпътуване към София.

 • Изкачване

  800м

 • Спускане

  1050м

 • Разстояние

  10км

 • Време

  8-9ч

 • Настаняване

 • Включено изхранване

  Закуска

ЦЕНА: 125лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска на х. Мальовица, транспорт София – ЦПШ – София и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: останалото изхранване, лични разходи, наем на снегоходки (10лв.) и всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да става и със собствен транспорт, в такъв случай той ще ви бъде приспаднат от цената!
*В случай, че не притежавате част от нужната екипировка, можете да я наемете от нас през страницата за Наем на Екипировка!
*IntoTheWild запазва правото си на промени с оглед на Вашата безопасност и приятно прекарване.

*Всички цени на този сайт са с ДДС!

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*