ЕНЬОВДЕН НА РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО И ВРЪХ БОТЕВ

21-22 Юни

Каним Ви на едно магично място по време на най-цветно-ароматния празник, най-дългия ден в годината – Еньовден – денят в който слънцето събира цялата си мощ, а водата и билките са най-лековити и целебни!
Вече за четвърта поредна година ще се потопим в дъхавите поляни около хижа Рай и Райските скали в кулминацията на пролетния цъфтеж и ще вкусим от магията на природата на този страхотно атмосферен празник, свързан с много традиции и обичаи!
За капак на всичко ще изкачим и първенеца на Стара планина – гордия връх Ботев, през Тарзановата пътека!
Страхотно свежо и изпълнено с цветове, аромати и вълнения пролетно приключение, подходящо за средно напреднали и напреднали, както и начинаещи в много добра физическа форма и готови за сериозно предизвикателство!

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Пристигане – х. Рай

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София в 07:30ч. на 22 Юни. Трансфер до Калофер и местността Паниците. Предстои ни преход през живописните и вековни букови гори на Южния Джендем. За около 3 часа и половина ще бъдем вече пред Райските скали и х. Рай – едно място което не случайно е наричано така. Безброй цветя, цветове и аромати ще бъдат осеяни по поляните около скалите, а могъщия и най-висок водопад в България ще пръска водите си от 124те метра височина. Настаняваме се в хижата, хапваме заслужено след което следобедно ще се разходим до Райското пръскало. Вечерта ще обсъдим някои от по ярките обичаи и традиции свързани с билкарството и Еньовден. Вечеря на свободна консумация и нощувка на х. Рай.

Ден 2: Вр. Ботев

След като закусим добре ще се отправим нагоре през красивия естествен път през Райските скали към безкрайния купол на вр. Ботев! На върха ще се дивим и ще снимаме 360 градусовите панорами към Южна и Северна България и гръбнакът на страната ни – Стара планина! Ще отпием по един топъл чай, ще похапнем, след което ще се отправим обратно надолу. Ще направим един хубав обяд на хижа Рай, ще вземем остатъка от багажа си и ще се спуснем към Паниците. Преход за деня около 9 часа. Отпътуване за София – Край на програмата.