Екскурзионно летуване в Родопите – Преспански дял

Може би най-леката програма в календара ни за годината, ще Ви отведе през приказни Родопски гори, поляни, високопланински пасища, главозамайващи панорамни гледки, легендарни места и върхове! Изключително подходяща за семейства с деца и начинаещи планинари, тази програма предвижда не повече от 4 часа ходене на ден, ранни пристигания по местата за настаняване и много свободно време!

Период – 20 – 25 Август 2018г.

Ден 1: Пристигане – Орфееви скали – Смолянски езера

Пристигане на Пампорово, обяд при х. Студенец. Следобед ще се отправим към вр. Снежанка и ще посетим едноименната телевизионна кула от която ще ни се разкрие гледка към огромна част от Южна България и Северна Гърция! От тук ще видим маршутът ни за почти цялата екскурзия! След това започваме плавно спускане към Смолянски езера, като по пътя ще се отбием да се насладим и на фантастичната гледка от легендарните Орфееви скали! Пристигане, настаняване, вечеря и нощувка на вила Чапов.

Ден 2: Смолянски езера – Соколица – Мургавец – 4ч.

След като се нахраним и наспим добре, поемаме към два от рядко посещаваните от туристи върхове в региона – вр. Соколица (1699м.) и вр. Мургавец (1858м)! Изкачванията и на двата върха са лесни, но ще ни дарят с изключителни панорами. След като слезем от вр. Мургавец ще бъдем настанени в комфортния хотел Преспа. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3: Пампорово – Момина вода 4.30ч.

Предстои ни още един ден изпълнен с емоции, тъй като след закуска се отправяме на лек преход до прохода Рожен и след това по обяд посещение в Националната Астрономическа Обсерватория! Тук са разположени най-голямата обсерватория и най-големия телескоп на Балканите! След кратка лекция и обяд със сух пакет на тучната полянка пред обсерваторията продължаваме своя път на Изток към местността Картола и уютната вила Такови! Настаняване, вечеря и нощувка на вилата.

Ден 4: Момина Вода – х. Преспа – 3ч.

От този ден нататък ще навлезем в безкрайните прерии и вековни смърчови гори на един от високите дялове в Родопите – Преспанският дял! След като се нахраним на чудните Хайдушки поляни със сух пакет, ще имаме още около час до х. Преспа – хижата с една от най-красивите гледки в Родопа планина! Настаняване, свободно време за разходки около хижата. Вечеря на свободна консумация.

Ден 5: вр. Преспа – х. Свобода – 4ч.

Закуска. Предстои ни кратко изкачване на първенеца на Преспанския дял – вр. Преспа висок 2001м! При хубаво и ясно време сутрин рано от този връх се вижда дори Бяло море! Слизаме от върха и продължаваме към х. Свобода където ще се разтоварим от раниците, ще се нахраним и ще изкачим още един легендарен Родопски връх – вр. Свобода! Вечеря и нощувка на хижа Свобода.

Ден 6: 12 Август – с. Манастир – Пловдив

Закуска. Последният ден от екскурзията ще ни отведе към с. Манастир – едно от най-високо разположените селца на Балканския полуостров, над 1500м.н.в.! Ще се запознаем с интересната история на селото, ще разгледаме много от параклисите наоколо и при желание ще посетим и една от атракциите – водопад Св. Дух! Трансфер до Пловдив, край на програмата.

Цена 295лв.

Цената включва, лицензиран планински водач, всички нощувки, всички закуски, 3 обяда, 1 вечеря, трансфер от с. Манастир до Пловдив и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва, останалото изхранване, транспорт до региона, всичко неизброено като включено.

* Пристигането на Пампорово може да стане с личен транспорт, обществен транспорт, както и по желание, транспорт осигурен от нас. В случай, че пристигате с личен автомобил, той ще бъде оставен на сигурно място на паркинг в Пампорово и на последния ден ще Ви закараме за да си го вземете.

Молим, опоменете във формата за записване, как възнамерявате да пристигнете в региона!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail