07-12 Август – Екскурзионно летуване в Родопите – Преспански дял

Може би най-леката програма в календара ни за годината, ще Ви отведе през приказни Родопски гори, поляни, високопланински пасища, главозамайващи панорамни гледки, легендарни места и върхове! Изключително подходяща за семейства с деца и начинаещи планинари, тази програма предвижда не повече от 4 часа ходене на ден, ранни пристигания по местата за настаняване и много свободно време.

Планински водач – Христо Тумбев

Период – 07.08 – 12.08.2017г.

Ден 1 – 07 Август

Пристигане на Пампорово, обяд при х. Студенец. Следобед ще се отправим към вр. Снежанка и ще посетим едноименната телевизионна кула от която ще ни се разкрие гледка към огромна част от Южна България и Северна Гърция. От тук ще видим маршутът ни за цялата екскурзия. След това започваме плавно спускане към Смолянски езера като по пътя ще се отбием да се насладим и на гледката от легендарните Орфееви скали. Пристигане, настаняване, вечеря и нощувка на х. Смолянски езера.

Ден 2: 08 Август – Смолянски езера – Соколица – Мургавец – 4ч.

След като се нахраним и наспим добре поемаме към два от рядко посещаваните от туристи върхове в региона – вр. Соколица (1699м.) и вр. Мургавец (1858м). Изкачванията и на двата върха са лесни но изключително панорамни. След като слезем от вр. Мургавец ще бъдем настанени в комфортния хотел Белмонт. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3: 09 Август – Пампорово – Момина вода 4.30ч.

Предстои ни още един ден изпълнен с емоции тъй като след закуска се отправяме на лек преход до прохода Рожен и след това по обяд посещение в Националната Астрономическа Обсерватория! Тук са разположени най-голямата обсерватория и най-големия телескоп на Балканите. След кратка лекция и обяд със сух пакет на тучната полянка пред обсерваторията продължаваме своя път на Изток към местността Картола и вила Момина Вода. Настаняване, вечеря и нощувка на вилата.