НЯМА МЕСТА 16 – 21 ЮЛИ – 6 ДНИ ИЗ РИЛА

„…Крепост, издигната до облаците, със своенравно изкроени гранитни бастиони… замръзнали в ефира подир последните трусове и конвулсии на мирозданието.“

С тези думи Иван Вазов е дал страхотно поетично определение за Рила. Гранитните и гиганти наистина се издигат до облаците, а изваяните от ледниците циркуси и езерата в тях са олицетворение на красотата на майката природа, особено по изгрев или залез слънце. Маршрутът, който предлагаме на вашето внимание съчетава в себе си всичко това и преминава през едни от емблематичните за Рила върхове, циркуси, езера и хижи. Изключително красива програма подходяща, както за начинаещи така и за напреднали планинари!

ПРОГРАМА

Ден 1: 16 Юли – Пристигане

Отпътуване с организиран транспорт от Националния стадион Васил Левски в София в 10:00ч. на 16 Юли. Пристигане в на Зелени преслап, където ще може да се обядва, след което ни предстои едночасов преход до х. Скакавица. След като се настаним, ще направим следобедна разходка до прелестния водопад Рилска Скакавица! Вечеря и нощувка на хижата.

Ден 2: 17 Юли – Скакавица – Вазов

След като закусим подобаващо ще навлезем в един от любимите на много туристи Рилски дялове – циркусът на 7те езера! Ще преминем по Сухия рид, като след Бъбрека и Окото директно ще атакуваме първия си връх за екскурзията – страхотно панорамния вр. Отовица 2696м.! Пристигане, настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка на хижа Вазов.

Ден 3: 18 Юли – х.Мальовица – х.Вазов

Закуска. Предстои ни една от класиките на Рила – преход през Пазар дере към страхотно панорамните била на върховете Додов и Мермерите към легендарния за българското планинарство връх Голяма Мальовица (2729м.)! Гледките през целия ден ще спират дъха ни! Ще обядваме на върха след което ще се спуснем по един от по-малко преминаваните маршрути през Мальови езера към х. Мальовица! Пристигане, настаняване, вечеря и нощувка на хижата.