ДЕТСКИ СКАУТСКИ ЛАГЕРИ – ШКОЛА ПО ПЛАНИНАРСТВО INTO THE WILD

За тези дечица, които вече са били на един лагер в планината и имат опит в планинските приключения, нямат нищо против да изкачват по повече от един връх на ден и често да спят на палатки, скаутския лагер за напреднали на IntoTheWild ще бъде едно фантастично приключение!

По време на програмата ни за напреднали ще имаме повече цели, повече истински емоции но и повече отговорности! Безопасност и придвижване в планината, класическо ориентиране, организиране на преход с изкачване на два върха и нощувка на открито, организиране на екипировка и лагер, тактика на планинските изкачвания с бивак на открито, безопасно организиране на лагера и много много креативни игри и занимания! Но преди всичко тази програма ще изисква повече отговорност и дисциплина, които се очакват от по-опитните планинари …

Планините са едно изключително въздействащо място, което влияе по невероятен начин на всички нас. Те не само ни радват с красотата си, но и ни учат, възстановяват, даряват ни с незабравими спомени и ни зареждат! Който от нас е бил на детски лагер, когато е бил дете, едва ли някога ще забрави приключенията, силните емоции и ценните уроци, получени по време на едно такова вълнуващо събитие!

ОСНОВНИ АСПЕКТИ

 • Безопасност и правилно придвижване в планината
 • Организизация и тактика на планинските преходи
 • Действия при инцидент – първа помощ
 • Класическо ориентиране и естествени ориентири 
 • Работа с азимути
 • Организация на бивак
 • Импровизирани биваци
 • Тактика и плануване на изкачвания
 • Вечерни походи и мисии
 • Планинска метеорология – разчитане на прогнози
 • Навигиране в пресечен терен
 • 3 нощувки на палатка
 • Нощувка на хижа – запознаване с особеностите на хижите у нас
 • Опознаване на региона и планини по света и у нас
 • Биоразнообразие и геология – общо образование за заобикалящия ни свят

ЛОКАЦИИ И АКТИВНОСТИ

По време на програмата ще посетим някои от емблематичните за региона планини и места, като – Смолянски езера, Орфееви скали, Масивът на Голям Перелик и най-високата хижа в Родопите – хижа Перелик, Резерват Сосковчето, Каньона на Водопадите, Чаирски езера, както и забележителности, като: Момчилова крепост, Смолянския планетариум, крепостта Калето и др.

Освен обученията по планинарство, имаме включени и креативни занимания като – рисуване, създаване на различни предмети от подръчни материали, различни куестове и мисии, състезания по ориентиране, катерене и много други обичайни и необичайни забавления и игри! Имаме и „почивен“ ден в който обикновено слизаме в града и ходим на сладкарница и на кино!

Програмата е подходяща за деца на възраст между 8 и 12 години.
Периоди на провеждане: 21-28 Юли и 4-11 Август

ЦЕНА: 350лв.

Цената включва: цялото настаняване и изхранване за периода – хранене по 4 пъти на ден, двама лицензирани планински водачи, професионална планинска екипировка, палатки, шалтета, съпътстващ транспорт в рамките на региона и планинска застраховка за периода на лагера.

Цената не включва: личната екипировка, таксите за посещения на забележителности, транспорта до и от региона, лични разходи, всичко неизброено като включено.

Всички деца трябва да попадат в определената възрастова група за смяната! Детето трябва да бъде в отлично здравословно състояние, за което задължително трябва да се представи медицинско удостоверение! Родителите задължително попълват и представят декларация за съгласие за участие на детето!

Нужна екипировка.
Всяко дете трябва да има лична екипировка като: Раница, подходящи обувки, подходящи дрехи, лек дъждобран, спален чувал, защита от слънце, фенерче – челник, щеки, компас, тетрадка и химикал, четка, паста за зъби и други санитарни принадлежности. Дрехите на детето е добре да бъдат основно синтетични – памучните тениски, дрехи и чорапи не са подходящи за планински преходи. Ние осигуряваме палатките, шалтетата, специализирания алпийски инвентар, карти и др.

Логистика.
Конкретната програма се провежда в живописния регион около Смолянски езера и ще бъде на две смени – „Юли“ и „Август“. Пристигането може да стане с личен транспорт или с автобус, като ние ще посрещнем и изпратим детето с кола ако това става по втория вариант. Може да бъде организиран и транспорт от нас при желание на групата!

 Във формата за записване молим попълнете Вашето име, а в свободното поле – името на детето и за коя от двете смени го записвате!

 

 

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение