ПРЕДКОЛЕДНО ИЗКАЧВАНЕ И ЗИМЕН ИЗГРЕВ НА ВРЪХ БОТЕВ

22-23 Декември – ПОТВЪРДЕНА!

Каним Ви на едно магично място по време на най-магичните празници в годината – да посрещнем предколедния зимен изгрев на връх Ботев!
Ще се изкачим от Север към заслон Ботев, където ще си направим предколедна вечеринка, а за капак на всичко сутринта ще се изкачим на първенеца на Стара планина – гордия връх Ботев, от където ще наблюдаваме един от първите изгреви на Зимното Слънцестоене!
Едно вълнуващо, предпразнично приключение за ценители планинари, както и за тези, готови да направят първите си стъпки в зимната планина!

Ден 1: Пристигане и изкачване до заслон Ботев

Отпътуване от Националния стадион Васил Левски в София с организиран транспорт в 07:30ч. Трансфер до Априлци (около 2ч.), от където ще се изкачим вече пеша до хижа Плевен, където може да се обядва на свободна консумация. Следобед ще започнем нашето изкачване по титаничната снага на връх Ботев – гордия първенец на Балкана! Ще ползваме снегоходки от където е нужно. Следобед пристигане и настаняване на заслон Ботев  – привечер по желание на групата може да се разходим да поснимаме залеза. Вечерта ще си направим предколедна вечеринка с отбрани мезенца, сладкиши и домашно винце! Вечеря на свободна консумация и нощувка на заслона.

 • Изкачване

  1050м.

 • Спускане

  0м.

 • Разстояние

  4км.

 • Време

  6ч.

 • Настаняване

  Заслон

 • Включена храна

Ден 2: Изгрев на Връх Ботев

Рано рано по тъмно ще станем след което ще обуем снегоходките и ще започнем изкачването към върха. Ще оставим ненужен багаж в заслона за да се движим бързо и леко! Не след дълго ще излезем на купола на Ботев, който ще започне да ни разкрива красотите си! Ще изгледаме изгрева от най-високата точка на Стара планина и ще се дивим на гледки във всички посоки към Гръбнака на България на Изток и Запад, Дунавска равнина на Север, Средна гора и Горнотракийската низина на Юг … Всичко това ще бъде като на длан пред нас! След всичко това ще започнем слизане, като разбира се ще се отбием в заслона за подобаваща закуска и много топъл чай … Слизане обратно към Априлци – край на програмата.

 • Изкачване

  300м.

 • Спускане

  1350м.

 • Разстояние

  5км.

 • Време

  8ч.

 • Настаняване

 • Включена храна

  Закуска

Цена: 125лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, наем на снегоходки (10лв. на ден), нощувка и закуска на з. Ботев, транспорт от София до региона и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено.

*Пристигането в региона може да стане и с личен транспорт, в такъв случай той ще Ви бъде приспаднат от цената!
* Ако разполагате със собствени снегоходки те също ще бъдат приспаднати от общата цена!
* Организираният транспорт е включен при минимум 7 участника!

За повече инфо:

0878 022 724
0888 544 447

Имена*
E-mail:*
Тел:*
Съобщение
Прочел съм и съм съгласен с общите условия публикувани на този сайт. *
Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани с цел организиране на въпросното пътуване.*