Обиколка на Биосферен Резерват Парангалица

IMG_3251 copy

Поредното пролетно приключение ще ни отведе в най-стария резерват в България – Парангалица! Създаден за да опазва вековни смърчови и бяломурови гори, резерватът е и дом на най-големите популации на ендемичната Рилска иглика, която ще цъфти точно по време на нашата екскурзия. Преходът е лек и красив – това приключение е чудесен избор за начинаещите планинари и деца!

ПРОГРАМА:

Ден 1: 03 Юни

Отпътуване с организиран транспорт от София. Пристигане на лифт Бодрост, който ще ни качи до Картала. Ще се движим основно по било по Южната граница на резервата от където ще ни се разкриват прелестни гледки към Парангалица и Рила планина. По пътя си ще преминем край върховете – Исмаилица, Русалия, Парангалица, Езерник, Мерджика – всички те високи около 2400м. Предстои ни преход в рамките на около три часа до х. Македония, където ще се настаним, нахраним и отпочинем. Нощувка на хижата.

Ден 2: 04 Юни

Закуска. Отправяме се на леко изкачване до Голям Мечи връх (2617м). След като поснимаме красотите наоколо продължаваме по билото към Горна Кадийца (2343м). На юг ще можем да се наслаждаваме през целия ден на величието на един от най-ценните ни храмове на дивата природа – Резерват Парангалица! Денят приключва със спускане обратно към х. Бодрост. Отпътуване.

Цена: 105 лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, нощувка и закуска на х. Македония, транспорт от София до Бодрост и обратно и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, напитки, всичко неизброено като включено.

*Ако сте от друг град или предпочитате собствен транспорт, той ще ви бъде приспаднат от цената!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение