29-30 ЮЛИ ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВ РЪБ

За тези дати сме предвидили изкачване на Вихрен по неговия легендарен и най-труден пешеходен маршрут – Джамджиев ръб! От тук нагоре категорията на трудност за маршрутите към върха, вече навлиза в териториите на катеренето и алпинизма. Ако сте достигнали това ниво, ако нямате страх от високото и правите първите си стъпки в алпийските изкачвания и способи, то тази програма ще ви достави куп нови знания и незабравими емоции!

ПРОГРАМА

Ден 1: 29 Юли – Пристигане

Отпътуване с организиран транспорт от паркинга пред Националния стадион Васил Левски в гр. София. Пристигане и настаняване на х. Бъндерица, след което може да се направи разходка до Бъндеришки езера и при добра кондиция на групата изкачване на Муратов връх. Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижа Бъндерица.

Ден 2: 30 Юли – Изкачване

Рано след закуска ще се отправим през вековните мурови гори над х. Бъндерица към Малкия Казан и след това право към нашата цел – Джамджиев ръб. Преди прословутите Жандарми ще се обвържем в свръзка с алпийски въжета, седалки и инвентар и така ще преминем трудния участък. На обед ще бъдем на върха ще се подкрепим, ще поснимаме и ще започнем спускане към хижата където ще ни очаква бусчето и ще ни поеме обратно към София.