24-25 ЮНИ – ИЗКАЧВАНЕ НА ЛЕГЕНДАРНИЯТ ВРЪХ МАРАГИДИК

Каним ви на незабравимо изкачване на един от най-панорамните върхове в Балкана – Марагидик! Заради разположението му – северно от централното било – той се вижда от цялото северно подножие на Стара планина, а от върха се разкриват незабравими гледки към внушителния Северен Джендем, вр. Ботев, Кадемлиите, Видимското пръскало и цялото поречие на река Видима! При ясно време се виждат и градовете Севлиево, Габрово и много от околните китни предбалкански селца!

ПРОГРАМА

Ден 1:  24 Юни – Пристигане

Отпътуване от София с организиран транспорт в 08:00ч. от паркинга пред Националния стадион Васил Левски. Пристигане в кв. Острец, обяд, след което ни предстои около 3.30ч. преход до х. Тъжа. Настаняване, вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

Ден 2: Изкачване

След закуска ни предстои изкачване на вр. Марагидик по полегатия Южен склон, през местността Табите до върха се стига за около час и половина. Ще се насладим на възхитителна 360-градусова гледка към епичния Северен Джендем, някои първенците на Балкана, долината на р. Видима и Предбалканските градове и села! След като поснимаме и водачът разкаже за легендите и революционерските истории, които обитават върха ще започнем слизане по страхотно красивия и огледен Северен хребет, като по пътя си ще отдадем почит на паметника на четата на Цанко Дюстабанов, където ще обядваме. След почивката спускаме още на Север към долината на р. Рибна и кв. Острец, откъдето бусчето ще ни поеме обратно към София. Преходът за деня ще ни отнеме около 6ч.

ЦЕНА: 110лв.

Цената включва: Лицензиран планински водач, транспорт от София до региона и обратно, нощувка и закуска на х. Тъжа и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Останалото изхранване, всичко неизброено като включено.

Логистика. Тъй като програмата е кратка можете да си предвидите сандвичи, сушени плодове, шоколади за останалото изхранване. На х. Тъжа има супи и салати. Пристигането в Острец може да станеа и с личен транспорт за тези които не са от София или предпочитат да пътуват с колите си, като той ще бъде приспаднат от цената!

За повече инфо:

0878 022 724

info@intothewild.bg

ЗАПИСВАНЕ:

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение