20-26 АВГУСТ – ПИРИНСКО, ЗА НАПРЕДНАЛИ

Късно лято, стабилно време, изгреви, дълги дни, незабравими дълги преходи и онази сладка умора по залез слънце… Звучи добре нали? Това са първите асоциации, които изплуват в съзнанието ни като си спомним Пиринския период от миналата година… Ако имате известен стаж по планините, но все пак имате “тъмни петна” на Пиринската карта, тази програма ще Ви позволи да хвърлите светлина върху тях и да преоткриете тази необикновена планина! Програмата е подходяща за по-опитните и тези които нямат нищо против да ходят по 6-8 часа на ден.

ПРОГРАМА

Ден 1: Пристигане

Пристигане в Банско до 13ч. Обяд в Банско след което ще се отправим с организиран транспорт към пътят за х. Яворов. Предстои ни около 3 часов преход до една от най-хубавите хижи в България. Там ще се настаним, нахраним и обсъдим какво ни очаква през идните дни. Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.

Ден 2: Яворов – Вихрен

Закуска. Предстои ни най-дългият преход в програмата, считан от много планинари за класика и един от най-красивите в нашата родина. Ще преминем последователно през повечето от върховете на мраморното било и през целия ден ще се наслаждаваме на спиращи дъха гледки към резерватите Джинджирица и Баюви дупки, циркус Бански суходол и Влахински циркус. Ще преминем по небезисвестното Конче след което ще изкачим първенеца на Пирин, вр. Вихрен по Северния му хребет и ще се спуснем по лесния му маршрут към х. Вихрен. Вечеря на свободна консумация и нощувка на хижата.