Класически Централно-Балкански маршрут, лично според нас един от най-красивите и запомнящи се. Подходящ както за начинаещи, така и за напреднали планинари.

ДЕН 1-ВИ – 29.04. – Събота – с. Рибарица – х. Вежен – 4ч.

Пристигане в Рибарица по обед. Хапваме по нещо и се отправяме покрай величествения Биосферен резерват Царичина – трети по големина в Стара планина. Плавно се изкачваме към х. Вежен.

Вечеря и нощувка на хижата

ДЕН 2-РИ – 30. 04.- Неделя – х.Вежен – х. Ехо – 6ч.

След закуска ще изкачим първенеца на Златишко-Тетевенския дял, връх Вежен (2198м), по неговия Северен хребет, откъдето ще се насладим на страхотна панорама във всички посоки. След това продължаваме по билото и ще се движим по легендарния Международен Маршрут на Дружбата – Ком – Емине. Обядваме на билото. Денят приключва с подсичане на вр. Юмрука и пристигане на х. Ехо – хижата с една от  най-красивите гледки в България. Възможност за гледане на залез или изгрев от вр. Юмрука (1819м) – 30мин. от хижата. Вечеря и нощувка на х. Ехо.

ДЕН 3-ТИ – 01. 05. Понеделник – х. Ехо – с. Рибарица – 4ч.

Най-лекия ден от програмата ще започне с леко и красиво спускане към с. Рибарица през вековните гори на Балкана, местността Остриките и коритото на Черната река. Пристигане в селото, обяд и отпътуване.

Вашият водач – Христо Тумбев

Цена 95лв.

Цената включва професионален планински водач, транспорт от София и обратно и планинска застраховка за периода. Ако пристигате със собствен транспорт, ще ви бъде приспаднат от цената.

Цената не включва ношувките и изхранването, както и всичко неизброено като включено.

За повече инфо ни се обадете на:

+359 878 022 724 – Христо

Или ни пишете на:

Info@intothewild.bg

*Молим опоменете Вашите три имена, email и дали ще ползвате организирания транспорт във формата за записване!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение