Каним Ви на приключенска програма в сърцето на Родопите, съчетаваща в себе си едни от най-атрактивните водни природни феномени около гр. Смолян! Програма с ниска трудност и леки физически натоварвания, насочена по-скоро към емоционалното Ви разтоварване, със спиращи дъха гледки и приключения, подходяща за всеки!

ПРОГРАМА

Ден 1: Каньона на Водопадите

IMG_9868

Отпътуване от паркинга пред Националния стадион Васил Левски в гр. София, на 01 Юли в 08:00ч. с организиран транспорт. Пристигане в Смолян – обяд. Следобедна разходка (3.30ч.) по малкия кръг на емблематичната за Смолян забележителност – Каньона на Водопадите. Настаняване в къща за гости Орфееви скали. Вечеря на свободна консумация в гр. Смолян.

Ден 2: Водна пещера Голубовица – Алпийски тролеи и люлки

Денят ще започне с посещение на може би най-атрактивната туристическа пещера в България – Голубовица 2 – карстова водна пещера в която има подземни езерца и река! Ще влезем във нея с инструктор, със специални непромокаеми гащеризони и челно осветление, а на места ще ни трябват дори лодки!

След около час преход във пещерата ще се отправим към Виа фератата. Via Ferrata представлява метален път в скалата, изграден от железни стъпала, осигурително и парапетно въже. Вертикалния преход е с дължина 140 метра и е възможен единствено със специално оборудване и водач. Финалният участък на изкачването е под красиви скални сводове, изваяни от природните сили на водата и ветровете!

След края на маршрута ни очаква планинска пътека с продължителност десет минути, която води до началото на Алпийския тролей. Ще се насладим на 140-метрово плавно возене по Алпийски тролей над реката. Тролея свързва двата ската на ждрелото и ни връща близо до началото на маршрута.

Приключенската ни програма завършва с Алпийската люлка. Проходна пещера „Калето“ край село Кошница е един от природните феномени в района. Представлява огромен скален свод, водещ към върха, където се намират останките на стара крепост. Ще превърнем мечтите си за полет в реалност с помощта на алпийската люлка (пандюл), спусната от свода на пещерата!

ЦЕНА: 155лв.

Цената включва: Професионален планински и пещерен водач, професионален алпийски и пещерен инвентар, транспорт от София до региона и обратно, нощувка в къща за гости Орфееви скали и планинска застраховка за периода на екскурзията.

Цената не включва: Изхранване, лични разходи, всичко неизброено като включено

*Активностите в програмата са по силите на всеки и не изискват никаква предварителна подготовка или опит! Ако не желаете да вземете участие в някой от атракционите предвидени за последния ден, той ще ви бъде приспаднат от цената. Пристигането в региона може да става и с личен или обществен транспорт, в такъв случай той също ще бъде приспаднат от общата цена!

Имена*
E-mail:*
Телефон за връзка*
Съобщение